Patent, publicering eller hemmeligholdelse?

Grundlæggende kan man vælge mellem tre strategier for at undgå konflikter, når man lancerer et nyt produkt.

Det er billigst og skaber mindst panik i din organisation, hvis du løbende tager stilling til hvad du vil gøre når du udvikler nye produkter og processer for at undgå konflikter når produktet bliver markedsført.

Ja tak — jeg bruger gerne 10 minutter på at tale med en rådgiver.

Ved at tage stilling kan du undgå retslige konflikter med dine konkurrenter, ændring af en etableret produktion eller tilbagekaldelse af produkter.

Gode råd til at forebygge konflikter

Du kan grundlæggende vælge mellem tre strategier:

1. Publicering

Dette kan f.eks. omfatte at skrive artikler, eventuelt placere omtale af produkter på jeres hjemmeside. Hvis du løbende publicerer dine produkter, så er det lettere at forhindre andre i at patentere dem. Vær dog opmærksom på at publicering kan medføre, at du mister muligheden for aktivt at beskytte dit produkt.

2. Hemmeligholdelse

Hvis det er muligt at sælge et produkt uden at afsløre hvordan produktet er blevet fremstillet, så kan det være en mulighed at hemmeligholde processen.

3. Aktiv beskyttelse

Du kan vælge at indlevere en patent- eller brugsmodel-ansøgning på tekniske produkter for at beskytte dit produkt og dets funktion, eller du kan vælge at indlevere en designansøgning for at beskytte dit produkts karakteristiske udseende, eller du kan at registrere et varemærke for at beskytte din virksomheds- eller dit produkts navn eller logo.


Forrige
Forrige

Konkurrentovervågning af potentielle kopister

Næste
Næste

Vi står klar på Hi-messen