Hvad betyder Brexit for varemærker og designs?

Frem til den 31. december 2020 er alle EU-varemærker og -designregistreringer omfattet af den overgangsperiode, der er indgået mellem Storbritannien og EU. Overgangsaftalen betyder, at EU-lovgivning fortsat er i kraft frem til denne dato.

Ved overgangsperiodens udløb bliver registrerede EU-varemærker og designregistreringer konverteret til nationale varemærker og designrettigheder i Storbritannien. Prioritetsdatoen forbliver den samme.

Dette vil i praksis sige, at hvad der før var én rettighed nu bliver til to - nemlig et nationalt varemærke/designregistrering i Storbritannien og et varemærke/designregistrering i EU.

Hvad med ikke færdigbehandlede ansøgninger?

Når det gælder ansøgninger, der endnu ikke er registreret ved overgangsperiodens udløb, har man muligheden for at konvertere ansøgningen til en national ansøgning i Storbritannien. Muligheden for at konvertere eksisterer kun i en periode på ni måneder efter 31. december 2020.

Vi holder naturligvis et skarpt øje med situationen i Storbritannien og orienterer løbende. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte European Trademark & Design Attorney Morten Karlstrøm på mk@lbpatent.dk eller 26772795.

Forrige
Forrige

I morgen falder dommen over EU-patentet

Næste
Næste

Ny medarbejder: Kim Hedegaard Povlsen