Varemærkeregistrering i EU

Varemærke EU.jpg

Det er muligt at registrere et varemærke med en enkelt ansøgning. Ansøgningen beskytter i alle EU-lande. Denne mulighed gælder for alle former for varemærker, herunder logo, navn, slogans m.fl.


Modsat patenter er der ingen udløbsdato for varemærker - heller ikke i EU-regi. Varemærkeregistreringen fortsætter med at gælde, så længe man betaler et fornyelsesgebyr hvert 10. år.

Fra indleveringen af varemærkeansøgningen går der som regel tre-fire måneder, før ansøgningen er færdigbehandlet af EUIPO (European Union Intellectual Property Office).  I en periode på tre måneder efter EUIPOs godkendelse løber en såkaldt indsigelsesfrist, hvor andre kan gøre indsigelse mod varemærke-ansøgningen. Hvis der ikke indløber nogen indsigelse, bliver mærket registreret i EU.

Særligt om Storbritannien

Frem til slutningen af 2020 gjaldt en overgangsperiode, hvor EU-lovgivning fortsat gælder i England, Skotland, Wales og Nordirland. Med start fra 2021 skal man indlevere en en separat national ansøgning for at opnå beskyttelse i UK.

Bør du registrere i EU?

Du er altid velkommen hos Larsen & Birkeholm til en uforpligtende samtale - og et råd med på vejen. På den måde kan du typisk hurtigt få afklaring på nogle spørgsmål - og blive klogere på det, du måske ikke har været opmærksom på.

Ring eller skriv til Morten Karlstrøm, European Trademark & Design Attorney på 26 77 27 95 eller mk@lbpatent.dk.

Forrige
Forrige

International designbeskyttelse

Næste
Næste

Internationalt varemærke