Om at søge patent i EU

Mens vi venter på at et decideret EU-patent, er det stadig muligt med en enkelt ansøgning til Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) at søge patent i hele Europa. Der er dog et aber-dabei.


Du skal nemlig validere ansøgningen i hvert enkelt af de europæiske lande, hvor du ønsker beskyttelse.

To veje til beskyttelse i Europa

Der er i dag to veje til at beskytte opfindelser i EU: Enten ved at søge patent nationalt hos hvert enkelt EU-land — eller med en central ansøgning til Den Europæiske Patentmyndighed, EPO (oversat til enten engelsk, fransk eller tysk). Ansøgningen til EPO dækker udover de 27 EU-medlemsstater også 11 andre europæiske lande.

Krav til validering

Opnår man patent ved EPO skal man validere ansøgningen ved de nationale myndigheder, i hvert land hvor man ønsker beskyttelse. Kravene til validering varierer fra land til land, og forskellene kan bl.a. handle om størrelsen af valideringsgebyret og kravene til oversættelse af patentet.

Få hjælp til at beskytte din opfindelse. Du er meget velkommen til kontakte os med spørgsmål. Ring eller skriv til Søren Valdgård Boye, European Patent Attorney, på +45 27803005 eller svb@lbpatent.dk. Du er også velkommen til at kontakte os via formularen her på siden.

Forrige
Forrige

Hvad koster et varemærke?

Næste
Næste

Tips til firmanavn